“Liedje zoekt artiest” Een nieuw concept talentenjacht is geboren!

“Liedje zoekt artiest” is een initiatief van Ferry van Leeuwen en Giovanni Caminita. Ferry is zanger, songwriter en gitarist, onder andere bekend van de Edwin Evers band én hij heeft ruim 20 jaar bij Marco Borsato gespeeld.

Ferry heeft liedjes geschreven voor o.a. Gerard Joling, Wolter Kroes, Marco Borsato en Gordon. Ook is hij al 11 seizoenen actief als backing vocalist bij The Voice of Holland. Daarnaast is Ferry wekelijks te horen in het radio programma Veronica Inside als vaste moppentapper.

Giovanni is musicus, componist, producer, acteur, presentator én Italiaans-Nederlands kok. Als kok en presentator is hij vooral bekend van 24Kitchen. Als acteur kennen we Giovanni als Chefkok Marco Marsepein uit de Sinterklaas films, waarvoor hij ook de film muziek componeerde. Als componist en producer heeft hij onder andere Wolter Kroes, Guus Meeuwis en Gordon in zijn portfolio, daarnaast is hij ruim 20 jaar muzikaal leider en bassist bij Marco Borsato geweest.

Samen schreven zij onlangs het nummer “Weet Je Niet”, waarvoor een zanger werd gezocht. Ze kwamen op het idee om de zoektocht uit te breiden en hier een “talentenjacht” van te maken op Radio Veronica – waar Ferry vaste moppentapper is. Luisteraars en aspirant zangers thuis konden hun eigen versie inzingen en insturen. De winnaar kreeg dan een heuse plaatopname en videoclipopname aangeboden.
Op deze oproep werd massaal gehoor gegeven en vele versies van het nummer “Weet Je Niet” zijn ingestuurd!

Na een spannende strijd, die wekelijks gevolgd kon worden op Radio Veronica en die wegens de vele inzendingen nog verlengd werd, is de eerste editie van “Liedje zoekt artiest” overtuigend gewonnen door Dennis Kroon!
Dennis kennen we natuurlijk allemaal als de zingende militair die veel indruk wist te maken met zijn vertolking van “Hello” en daarmee tijdens de blind auditions alle 4 de stoelen wist te draaien in het 5e seizoen van The Voice Of Holland.

Afgelopen maart zijn Dennis, Ferry en Giovanni de Bullet Sound Studios ingedoken en het resultaat is de prachtige single “Weet Je Niet” in de uitvoering van Dennis Kroon.

Tijdens de studio opnames is ook gefilmd en van deze beelden is een prachtige videoclip gemaakt.

“Weet Je Niet” is vanaf vandaag verkrijgbaar bij alle download en streaming platforms en de videoclip is te bekijken op Youtube

Het volgende liedje voor “Liedje zoekt artiest” is inmiddels geschreven en dit keer wordt er op zoek gegaan naar een zangeres… Lijkt het je leuk om mee te doen? Luister dan iedere vrijdag ochtend naar Radio Veronica of check op Facebook: Liedje Zoekt Artiest