Gerry Holland krijgt Douze Points in zijn eigen Songfestivalliedje

Vorig jaar dacht Gerry Holland een leuk hitje in handen te hebben, doordat het Eurovisie Songfestival in Nederland gehouden zou worden, maar door de bekende Corona crisis kon dit evenement helaas niet plaats vinden. Nu 1 jaar later zitten we jammer genoeg nog steeds in de crisis, maar kan dit mooie evenement toch plaats vinden.

Reden genoeg om deze single precies 1 maand voor de finale van dit grote evenement opnieuw in de promotie te doen.“Het blijft een bizar verhaal, toch? Ik breng een klant met de taxi van Schiphol naar Rotterdam. Komen we aan de praat over het Eurovisie Songfestival. Dat ik daar ook wel aan mee zou willen doen. Lacht die gozer vanaf de achterbank: ach man, jij hoort toch elke dag Holland Douze Points!?”aldus Gerry Holland. De Amsterdamse levenszanger Gerry Holland, die zoals bekend in zijn vrije tijd ook taxiritjes doet, kan er nog altijd niet over uit. Wat een toeval! Dit jaar gaat het Eurovisie Songfestival in Nederland wel door en zal ook wederom Jeangu Macrooy ons land vertegenwoordigen. Gerry Holland wenst de zanger alle succes van de wereld. Maar zelf “viert hij elke dag zijn eigen festival”, zingt hij in zijn singleHolland Douze Points. De tekst werd hem als verrassing toegestuurd door die toevallige klant in zijn taxi, Bas van Vuren. En de muziek werd gecomponeerd door niemand minder dan Kees Tel van de Telsound studio’s in Helmond. Met “Holland Douze Points” wil Gerry iedereen in Nederland alvast warm maken voor het jaarlijkse muziekfestival, waaraan ons land al sinds 1956 meedoet. In zijn nieuwe liedje maakt Gerry Holland een diepe buiging naar alle Nederlandse sterren die ons land ooit hebben vertegenwoordigd. De oplettende luisteraar hoort de titels van succesvolle Nederlandse liedjes langskomen.