EEN DUET VAN 2 RAS ECHTE AJAX FANS; Een feestelijk AJAX-lied en het verhaal,

Vorig jaar zomer stuurde Martin Vincken Henk Schulz een berichtje met de tekst Henk ik heb een leuk idee….., zullen we samen een duet opnemen.

Henk hoefde hierover niet lang na te denken want toen Martin precies vertelde wat de bedoeling was vond hij het een geweldig idee. Een feestnummer maken over hun club AJAX.

Vraag twee was of Henk ook een tekst wilde schrijven op het liedje de Toreador, nou dat heeft Henk geweten want hij bleef schrijven, maar tot een goed resultaat kwam het helaas niet op twee zinnen na, namelijk WZAWZDB.

Nadat de mannen hadden besloten versterking te vragen voor het lied nam Martin contact op met tekstschrijver J. (Co) van Raaijen een bekende tekstschrijver met vele hits op zijn naam.

Niet veel later kwam Co met een prachtige tekst op de proppen en het mooie was dat de twee zinnen die Henk zelf schreef in de tekst en ook in het refrein zijn terug te lezen en daar Martin al vaker muziek had opgenomen bij Ger Oerlemans was voor de mannen de keuze snel gemaakt.

Ook deze single moest worden opgenomen bij topper Ger Oerlemans en zo kwam het dat het nieuw geboren duo in Alkmaar voor de eerste keer samen in de studio van Ger Oerlemans in gingen.

Bert Schenau van HubscH MEDIA is ook betrokken geweest bij de productie met versterking van Ruud Versteeg en René Eshuijs voor het benodigde koorwerk.Inmiddels is de door corona uitgestelde single klaar en is het dan echt zover ! Het is een echte feest knaller geworden waarbij de gehele opbrengst van deze single naar twee goede doelen gaat, namelijk de Ajax Foundation en de Only Friends.

Spelers oud-spelers zoals Mister AJAX Sjaak Swart, Ryan Gravenberch en cabaretier Freek de Jonge hebben de single op diverse sociale media kanalen al aangemoedigd met de welbekende uitspraak WZAWZDB !!