Danny Diëgo baalt als zanger John de Bever dezelfde single uitbrengt als hij

Sta je in de startblokken om te scoren met je nieuwe single, blijkt de gearriveerde artiest John de Bever (bekend van Je krijgt de lach niet van mijn gezicht)  precies hetzelfde nummer uit te brengen. ,,Ik zag het allemaal in duigen vallen’’, zegt de Zeeuwse zanger Danny Diëgo. ,,Jammer genoeg wil John geen battle met mij aangaan.’’

Danny Diëgo uit het Zeeuwese Geersdijk timmert aan de weg als zanger van Nederlandstalige lied. Eerder had hij een bescheiden succesje met onder meer het nummer Lang leve de liefde. Met zijn maandagavond gepresenteerde single Ik ga leven hoopt hij opnieuw te scoren bij de liefhebbers van Nederlandse feestmuziek. Het is een cover. Al aan het begin van de eeuw werd het nummer uitgebracht door bekende feestzangers als Rob van Daal en John de Bever. ,,Normaal gesproken breng ik eigen muziek uit, maar ik zocht nu een lekker nummer dat het goed zal doen tijdens optredens’’, verklaart Diëgo. ,,Daarom heb ik ervoor gekozen dit nummer te coveren.’’

Het was even slikken voor de zanger toen hij er pas geleden achter kwam dat John de Bever het nummer ook weer ging uitbrengen, in een nieuw jasje. De timing kon niet beroerder. Diëgo verwijt De Bever overigens niks. Het is tenslotte puur toeval en het staat iedereen vrij het nummer uit te brengen. ,,Maar pijnlijk is het wel’’, zegt de zanger uit Zeeland. ,,Je mag best weten dat het maken van zo’n single twee- tot drieduizend euro kost. Geld dat ik heb opgehoest met een tijdelijk baantje, omdat ik nu nergens kan optreden.’’

Diëgo vreest dat hij het onderspit delft op radio en televisie. ,,John de Bever is een A-artiest, want hij heeft een grote hit gehad, terwijl ik een B-artiest ben. Ze kiezen om die reden misschien sneller voor hem.’’ De zanger uit Geersdijk vindt echter dat zijn versie niet onderdoet voor die van De Bever, die landelijke bekendheid kreeg door de grote hit Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. Dat nummer werd het thema-lied van de Oranje Leeuwinnen tijdens hun grootse successen. De Zeeuwse zanger vindt z’n eigen clip zelfs beter dan die van De Bever. In een poging zijn versie van Ik ga leven toch voor het voetlicht te brengen, heeft hij John de Bever benaderd. ,,Ik ben niet voor één gat te vangen, dus ik dacht: misschien kunnen we samen optrekken door er een soort battle van te maken. Dan krijgen we allebei aandacht en kan het publiek kiezen wie de beste versie heeft gemaakt.’’

Kees Stevens, de manager van John de Bever, laat desgevraagd weten daar niet aan mee te werken. ,,Het is nota bene een liedje dat John al eerder heeft uitgebracht’’, zegt hij. ,,Hij voelt niet de behoefte daarover te gaan battelen met een andere zanger.’’

John de Bever wilde het nummer volgens zijn manager een jaar geleden al uitbrengen. Maar toen brak de coronacrisis uit. Een nummer met de titel Ik ga leven zou toen een beetje vreemd zijn geweest. ,,Maar nu er stilaan weer meer zal mogen, heeft hij het alsnog uitgebracht’’, zegt Stevens. Hij zegt dat hij en John de Bever Danny Diëgo alle succes toewensen. De Zeeuwse zanger zegt zelf te hopen dat mensen ook zijn versie een kans willen geven. ,,Ik ben heel benieuwd welke van de twee uitvoeringen de fans het meest waarderen.’’

Bron; AD opgesteld door Rob Paardekam 

Willem de Bie Music Promotion