Boudewijn de Groot stopt met optredens.

Na 56 jaar optredens, heeft Boudewijn de Groot op zijn website aangekondigd te gaan stoppen met optredens. Hij blijft wel muziek maken en teksten schrijven.  De zanger zou volgend jaar nog een keer gaan touren met Doe Maar zanger Henny Vrienten en George Kooymans van de Golden Earring , maar ook dat gaat niet door.

Op zijn website staat;

Zoals inmiddels helaas maar al te duidelijk is geworden zal de tour van de Vreemde Kostgangers, die gepland stond voor 2022, niet door kunnen gaan. Daarmee komt ook een einde aan het bestaan van de Vreemde Kostgangers in levenden lijve. De platen blijven natuurlijk eeuwig.

Corona, in eerste instantie, en de ziekte van George hebben ons genoopt onze laatste tour zoals we die begin vorig jaar begonnen voortijdig te stoppen. Een trieste zaak, die uiteraard in het niet valt bij de ellendige situatie van George. Daar komt nog bij dat we de laatste voorstelling tevens hadden gezien als mijn allerlaatste optreden. Het zou voor mij een soort afscheidsavond zijn geweest na een carrière van 56 jaar live optredens.

In dit geval dus de spreekwoordelijke nachtkaars. Maar dat wil niet zeggen dat ik ook stop met muziek maken. En teksten schrijven. Dat laatste heb ik de afgelopen jaren al ruimschoots gedaan en ik hoop het even ruimschoots te kunnen blijven doen.

In het Engels heb ik teksten geschreven voor de Dashboard Danglers, de band van ex-bassist van The Dutch Eagles Jaco van der Steen, die de muziek erbij componeerde. Mijn zoon Marcel is daar de gitarist, wat het voor mij extra inspirerend maakt.

En Jaco en ik hebben ook een aantal ‘kinderliedjes’ geschreven, die we in de nabije toekomst hopen uit te geven als cd bij een boek met de teksten, verhaaltjes en tekeningen. Ook bestaat het plan een boek uit te brengen met een overzicht van mijn platen waarbij achtergrondinformatie over een groot deel van de liedjes en de opnamen. Wat er daarna nog zal gebeuren zien we dan wel weer.  Kortom, ik blijf bezig! ,

Voor de Friezen onder jullie kan ik nog melden dat er tweede cd komt met in het Fries hertaalde liedjes uit mijn repertoire. De vertalingen zijn, net als bij de eerste Friese cd, weer van de hand van Cees de Wolff, die tevens de producent is van het project. En ook nu weer wordt er gezongen en gemusiceerd door prima Fries muzikaal talent. Kwaliteit gegarandeerd, betekent dat.

Bron en foto Boudewijndegroot.nl