BLUE AND BROKE – “night shadows” 

Blue and Broke is de band rond zangeres Melissa Antheunis en gitarist en songschrijver Pedro De Bruyckere. De band is afkomstig uit Gent en heeft al behoorlijk wat kilometers op de teller. Hun vorige plaat Edward kreeg lovende recensies en nu is er een nieuw album klaar.

Night Shadows is de derde plaat van Blue and Broke. De plaat werd opgenomen in de Daft Studios (oa Bazart, Daan, Jeff Neve, Het Zesde Metaal) in Malmedy en gemixt door Staf Verbeeck (oa Selah Sue, Hooverphonic, Bazart ).

Er staan 12 zeer diverse tracks op het album. De titeltrack valt op door het duet met Henk Hofstede (The Nits) en in Most of the Time krijgt het Amstel Gospel Choir een aanstekelijke glansrol. ‘ Dear Vivian’ is een ode aan Vivian Maier, de zeer talentvolle straatfotografe, die pas na haar dood werd ontdekt. En dan is er natuurlijk nog ‘ Was it worth it’ het adembenemende nummer vertelt het trieste verhaal van filosoof en vader Rouseau, die zijn vrouw verplicht oplegde hun kinderen af te staan voor adoptie. Naast muzikant is  Pedro De Bruyckere (Gent) ook pedagoog en onderzoeker.  Hij is een veelgevraagd spreker over onderwijs, jongeren en jongerencultuur.

Op 7 mei verschijnt het nieuwe album van: BLUE AND BROKE – “night shadows”