MARIO FRANCO; EEN VRIEND BEN JIJ

Mario Franco komt vandaag met zijn nieuwe single ;  ‘Een vriend ben jij’.

 

Biografie;

In 2015 maakte Vlaanderen kennis met Bruggeling Mario Franco. De nieuwe zanger werd uitgenodigd in “Ment op zondag”. We kennen Mario van zijn eerste single “Ik kan je niet laten gaan”. Van zijn producer Patrick Hamilton mocht hij meteen gek doen en Mario liet zijn creativiteit dan ook de vrije loop. Hij koos voor nogal speciale schmink en niet alledaagse kledij. Toen hij bijna 40 werd vond hij het tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Eerder trad hij al op bij één of ander free podium of op braderijen. In 2006 won Mario “De Briljante Stem” in Gent. Mario Franco werkt al 18 jaar in de bejaardenzorg in Brugge. Hij komt zo ook aan huis bij de mensen, om hun o.a. de bejaarden te wassen. Daar is hij wel helemaal anders gekleed uiteraard.​

Mario Franco is begeesterd door de jaren ’70 en ’80 en dat laat zich voelen in elk aspect van z’n persoonlijkheid. Met zijn muziekkeuze en kleding zou hij zo weggestapt kunnen zijn uit een film uit die periode. Hoeft het dan te verwonderen dat zijn eerste single een Nederlandstalige bewerking is van een oerklassieker uit de jaren ’80? Franco koos om ‘Never can say goodbye’ van The Communards onder handen te nemen. Patrick Hamilton tekende voor de productie en Bart Herman liet de tekst van ‘Ik kan je niet laten gaan’ uit z’n pen vloeien. Zijn eerste single was alvast een schot in de roos. Met zijn aparte hoge stemkleur, die veel gelijkenis vertoont met die van Jimmy Somerville en bijzondere looks wordt hij nu reeds de nieuwe disco koning van Vlaanderen genoemd.

Ment TV bombardeerde het nummer ‘Ik kan je niet laten gaan’ reeds tot Ment’s Lieveling en heel wat radiostations pikten het nummer op. ‘Ik kan je niet laten gaan’, schoot als een komeet door de nationale en landelijke hitparades en zette Mario Franco meteen als Vlaanderen’s nieuwe discokoning neer. Een succes waar hij zelf heel nuchter onder blijft: “We zijn met weinig verwachtingen aan het avontuur begonnen. Ik wist wel dat we een goed nummer hadden, maar we hadden niet gedacht dat de impact ervan zo groot zou zijn. We haalden de Vlaamse Ultratop 50 en ook heel wat lokale radiostations pikten de single op. Daar zijn we uiteraard heel gelukkig mee. ”Begin juni 2016 dook Mario de studio’s van producer Patrick Hamilton in om er de opvolger van ‘Ik kan je niet laten gaan’ in te zingen. Mario koos dit keer voor een frisse bewerking van ‘You make me feel (mighty real) van Sylvester; een nummer uit 1989. Later werd het nummer nog eens door de molen gehaald door Jimmy Sommerville. ‘Doe mij ’n plezier’ doet het uitstekend in diverse hitlijsten en wordt gesmaakt door het publiek en dat doet ons een plezier ! Voor z’n nieuwe single ‘Ik blijf maar denken aan jou’ ging Marco Franco grasduinen in het repertoire van de Britse groep Londonbeat. Die had in 1990 een dikke hit te pakken met het nummer ‘I’ve been thinking about you’; een nummer dat helemaal op het lijf geschreven is van Vlaanderens eerste discokoning. Franco legde het nummer voor aan zijn producer Patrick Hamilton die hem aanraadde om Bart Herman een Nederlandse tekst te laten schrijven op het nummer. Niet veel later was ‘Ik blijf maar denken aan jou’ een feit. Het resultaat is een frisse Nederlandstalige bewerking van de grootste hit van Londonbeat.Kenny De Taey werd opnieuw aangesproken om het nummer van een flitsende videoclip te voorzien. Het resultaat daarvan wordt binnenkort op Ment TV verwacht. Discokoning Mario Franco swingt dezer dagen op de tonen van de Wham!-klassieker ‘Wake Me Up’. ‘Bel Me Op’ kwam vorige maand uit en even kleurrijk als de single, is de bijhorende videoclip die sinds enige tijd uit is. Mario Franco heeft er vanaf zijn eerste single een punt van gemaakt om bij elk nummer ook te verrassen met een flitsende, kleurrijke videoclip. Een clip die even leuk is om naar te kijken dan te luisteren naar het nummer zelf. Ook voor de videoclip van ‘Bel Me Op’ haalde Vlaanderen’s discokoning het onderste uit de kast. Waar Mario Franco ook langskomt: het is er altijd feest. In de clip weet hij zelfs een saai badhuis tot een echte feestzaal om te toveren. En dat hij niet om een stunt verlegen zit, bewijst de scène waarin Franco een heuse poolparty op gang trekt. Om maar te zeggen: de clips van Mario Franco zijn even flamoyant als de zanger die erin meespeelt!
Kenny De Thaey tekende weer voor de productie van deze opzwepende clip. De Thaey produceerde in het verleden al de clips van ‘Ik kan je niet laten gaan’ en ‘Doe mijn ’n plezier’ en werkte ook al samen met heel wat andere Vlaamse artiesten. Dat Mario Franco zich graag door de besten laat omringen, bewijst hij ook weer met de productie van ‘Bel me op’: het nummer werd geschreven door Bart Herman en Patrick Hamilton tekende voor een feilloze productie. ‘Bel Me Op’ is vanaf nu verkrijgbaar op iTunes.
​De vijfde single van discokoning Mario Franco “Laat mij nu niet staan” is weer een topper van formaat. In deze song met dubbele bodem laat Franco zich naast de vrolijke onbezorgde discokoning zich ook van zijn serieuze kant horen en zien. Heel veel dank aan Kenny De Thaey, Xavier De Keersmaecker, Patrick Hamilton en Bart Herman
Mario Franco pakt daarna uit met zijn NIEUWE single ” Kom en dans nu voor mij ” een opzwepend zomers nummer. Een nieuwe sound en beat hoor je in deze song en in de tekst zijn boodschap ‘Wees jezelf en leef jouw leven’. Met grote dank aan Benjamin en Michiel voor de clip, Xavier De Keersmaecker voor de make-up en grote dank aan alle figuranten.