Liever dood dan sla – Arie Kuipers

De week van 8 tot 14 maart is de Nationale Week zonder Vlees. Er is zeker één persoon die niet aan deze aktie deel gaat nemen en dat is Arie Kuipers. Deze week verschijnt zijn single: “Liever dood dan sla”.

Het is een ode aan het vlees eten. In dit lekkere stevige rocknummer, dat niet alleen in het Nederlands, maar ook in de Friese taal verschijnt geeft Arie aan dat hij een echte carnivoor is: Geen maaltijd is compleet zonder een stukje vlees.

In het Nederlands is de titel: “Liever dood dan sla”. Er is ook een Friese versie van het nummer, die heet: “Leaver dea as sla”. De titel is natuurlijk een knipoog naar het aloude gezegde “Liever dood dan slaaf”.

Het liedje gaat over vlees eten in het algemeen. Vegetariërs en veganisten krijgen ook nog even de aandacht. Sla is voer voor konijnen.

Arie Kuipers kennen wij als lid van oa. De Dikke Lul Band en de Zware Jongens.