Burdy steekt landgenoten hart onder de riem met KOP DER VEUR

Volkszanger Burdy uit Ulrum heeft een compleet nieuw nummer geschreven speciaal om iedereen die getroffen is door de Corona epidemie een hart onder de riem te steken door middel van de Groninger kreet “Kop der veur” .

Tal van andere bekende Groningers figureren in de videoclip van de nieuwe single ‘Kop der veur. Wie broez’n deur’ van volkszanger Burdy uit Ulrum. FC keeper Sergio Padt , oud-voetballers Henk de Haan en Martin Drent, Donar speler Thomas Koenis, Wim Drents typetje Evert Baptist, zanger (en streektaalconsulent) Olaf Vos, Wat Aans, Journalist Piet van Dijken, collega buschauffeur Jan Huizinga en o.v. journaliste Yvonne de Noord , prins carnaval Jan Hofman en zijn adjudant Henk Gerdez uit Kronkeldörp Kloosterburen. tv Noord  coryfeeën  Karel Oosterhuis, Serge, Niiwino Geertsema, fans Melvin Rijpkema en Jan Wijenberg uit Sappemeer en dansgroep de Worlddancers figureren mee in de clip van Burdy (Bert Schaap). De single werd gelanceerd op 1 maart omdat ‘Meert moand’ traditioneel ‘dialect moand’ is bij de regionale radiostations in Nederland. Er wordt dan extra aandacht besteed aan dialect muziek uit de streek. De videoclip is  te zien via You Tube en de single is te beluisteren via de diverse streaming sites o.a. Spotify , Deezer, Juke, iTunes,Tik Tok e.d. De single wordt uitgebracht op een vinyl single en digitaal geplugd door heel Nederland. Meer info www.burdy.eu  of www.facebook.com/Burdy1964