3JS – Vreemde Leegte

Vandaag is het moment dat de 3JS een nieuw nummer met jullie willen delen. Het is op alle fronten een moeilijk en heftig lied.

Daags na de uitvaart van Donna, zoontje van zanger Jan Dulles, besloten Jaap en Jan dat ze even toe waren aan een studiodagje.
Jan Dulles; “Gewoon even wat anders aan ons hoofd. In de studio van Gordon Groothedde in Zutphen schreven we samen met hem die middag een liedje. Het was helemaal niet de bedoeling om een lied over mijn situatie te schrijven. Ik wilde dat niet eens want ik wilde liever ergens anders aan denken dus ik besloot die dag expres niet na te denken over de tekst van het lied. We bedachten alleen de akkoorden en de zangmelodie. In de dagen erna ging ik tijdens wandelingen nadenken over woorden voor die melodie maar ik kon natuurlijk nergens anders aan denken dan aan het lege, moedeloze gevoel dat Caroline en ik hadden. Dat de wereld gewoon doordraaide alsof er niks was gebeurd terwijl ons prachtige meisje in één klap van ons was weggenomen. Ik dacht aan het verhaal van de drie ballonnetjes die tijdens de begrafenis waren opgelaten en pas twee dagen later op wonderbaarlijke wijze vlak achter ons huis waren geland, ondanks een hevige storm. Was dat een teken? Ik dacht aan de verhalen die we daarna toegestuurd kregen van mensen die ook dergelijke ‘tekenen van boven’ hadden gekregen van hun overleden dierbaren. Je bent zo verdrietig en hoopt zo dat er een hemel bestaat. Je klampt je vast aan iedere regenboog die plotseling verschijnt en roept hardop ‘waar ben je nou toch?’
‘Vreemde leegte’ is een lied voor iedereen die dit gevoel kent. Iedereen die ooit een dierbare heeft verloren.
We zijn nu bijna drie maanden verder. M’n vader is ook gestorven vorige maand. We hopen dat hij bij haar is. Zoveel ellende achter elkaar en we móeten verder. We hebben geen keus. Vreemd genoeg hebben we daar tóch nog kracht voor. James trekt ons erdoorheen. We hebben weer opgetreden en we spreken weer mensen. Het is dan vooral moeilijk om antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe is het nu met jullie?’. Het liefste zou ik niks willen zeggen en aan iedereen de lyric-video van dit nummer laten zien”.