JBJ komt met akoestisch nummer voor zorgverleners.

Muzikanten Jeffrey Oud, Bas Berkhout en Jeroen Aker op dit moment werkend onder de artiesten naam JBJ zijn al sinds de uitbraak van het Coronavirus volledig vrijblijvend op pad om bij zorginstellingen verplegend personeel en hun cliënten een hart onder de riem te steken.

Als dank ontvingen zij stralende, blije gezichten en een gevoel van dankbaarheid om dit te mogen en kunnen doen. De muzikanten-harten klopten weer als vanouds. Mede hierdoor ontstond het idee om een aantal intieme middagconcerten te organiseren.Deze ‘Lockdown Tour’ leverde ook twee heel bijzondere eigen producties op. Te beginnen met ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott, waar zij een aangepaste tekst op maakten om zorgverleners te bedanken voor hun tomeloze inzet. Na ontroerende reacties vanuit de zorg zelf, en sociale media kon JBJ dankzij medewerking van studio’s, vrijwilligers, en cameramensen deze bewerking kosteloos opnemen. Op Facebook werd een oproep gedaan om vanuit de zorg korte filmpjes of foto’s te sturen die uiteindelijk in de videoclip gebruikt zijn.