Henk Wijngaard brengt videoclip uit voor CDA

Piet-Cees van der Wel heeft zijn verkiezingscampagne afgetrapt. Hij denkt aan 20.000 stemmen genoeg te hebben voor een Tweede Kamerzetel. Van der Wel staat op nummer 35 op de CDA lijst.

Voorkeurscampagne“Meer dan 100 Tweede Kamerleden komen uit de Randstad, dat is geen goede verhouding met onze regio. Daarom wil ik er vol voor gaan en zal ik de komende maand een voorkeurscampagne voeren”. Van der Wel heeft een eigen vrachtwagen laten maken. “Hartverwarmend is de steun die ik nu al ervaar. Patrick Fokke van Achteres Transport heeft een vrachtwagen ter beschikking gesteld die deze maand door de regio rijdt.”Vrachtwagen Waarom een vrachtwagen? “In deze Coronatijd laten we veel meer dan anders dingen thuis bezorgen. Zeker nu de winkels ook nog eens dicht zijn. Vrachtwagenchauffeurs zijn daarmee letterlijk de motor van onze samenleving. Samen met andere werkende helden. Ik denk dan als eerste aan de hulpverleners in de zorg, maar ook schoonmakers en vakkenvullers bijvoorbeeld. Deze beroepen hebben twee dingen gemeen: ze worden ondergewaardeerd en je hebt er een MBO diploma voor nodig. Met een MBO diploma is niets mis. Ik heb zelf ook “slechts” MBO. Veel Kamerleden zijn academisch geschoold. Terwijl een praktische ondernemende blik juist vaak zo welkom is. Juist daarom wil ik opkomen voor die “werkende helden”. De vrachtwagen staat daar symbool voor.”, aldus van der Wel

Henk Wijngaard

Henk Wijngaard heeft zijn hit “De vlam in de pijp” herschreven naar: “Met Piet-Cees in Den Haag”. “Piet-Cees en ik hebben elkaar leren kennen bij de regionale omroep. En we hebben het liedje al eens eerder herschreven toen Paus Benedictus aftrad. Ik ken Piet-Cees als iemand die doorpakt, betrouwbaar is en vooral gewoon een fijne kerel is. Mijn stem vertrouw ik hem volledig toe. Vandaar dat ik voor hem dit liedje heb gemaakt, om hem te steunen”. Van der Wel vindt dat fantastisch: “Muziek verbindt. Ik ben fan van Henk, van zijn muziek en hij is een geweldige ambassadeur voor vrachtwagenchauffeurs. Volgens mij is de videoclip heel mooi geworden”.

(Foto: Bertil van Wieren)