Golden Earring-gitarist George Kooymans stopt met optreden vanwege ziekte.

De Nederlandse rockband Golden Earring laat aan het blad Prive weten dat gitarist George Kooymans ernstig ziek is.

George zou zijn manager Rob Gerritsen gisterochtend op de hoogte hebben gebracht van zijn toestand. Wat er precies met de gitarist aan de hand is, wordt niet gemeld: ‘Ik kan alleen vertellen dat het ernstig is en George niet meer verder kan.’

George Kooymans, oprichter van de rockgroep, is woonachtig in Rijkevorsel in België. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee (samen met de ook in 1961 opgerichte band Bintangs) de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de langst bestaande bands ter wereld. Golden Earring heeft internationaal succes gehad met o.a Radar LoveTwilight Zone en When the Lady Smiles.