De KRAAIEN – streektaal – maar dan wel in Het Haags!

Het idee voor dit nummer kwam tot stand nadat Alexander Serban van Popagenda Scheveningen (in samenwerking met YMCA Scheveningen) Bernd Gansebev – frontman van De Kraaien – benaderde voor een mooi project: wat kunnen we met elkaar bedenken om de bewoners van Scheveningen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd?

En zo werd een song gemaakt met een bijbehorende videoclip die de trots, liefde en passie voor Scheveningen weerspiegelen. Gansebev had nog een melodielijn liggen, die hij ooit op 31 december 2011 had bedacht. Precies 9 jaar later, op 31 december 2020, schreef Gansebev de tekst af en nam hij de vocalen op. De productie van de muziek is door Andor van Reeven uitgevoerd, bekend van zijn vele ghost producties voor o.a. Charly Lownoise.

Het resultaat mag er zijn: een poëtisch pareltje met een dynamische, hier en daar dreigende beat, waarbij dit keer niet is gekozen voor hard-style, zoals bij de afgelopen samenwerkingen met o.a. Outsiders in “1 Team”.

De video is gemaakt door Geert Albarda en is een compilatie van sfeerbeelden van Scheveningen, afgewisseld met portretten van bekende Scheveningers die zich afgelopen jaar extra hebben ingezet voor de gemeenschap.
De eerste reacties van de locals zijn ronduit bejubelend en variëren tussen ‘kippenvel’ en ‘tranen in de ogen van emotie’. Binnen enkele dagen werd de clip al meer dan 20.000 maal bekeken op youtube. Scheveningen is met dit lied in ieder geval een kandidaat voor een eigen volkslied rijker.

De Kraaien
Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee, maar dan wel met een knipoog. Bernd Gansebev en zijn crew zullen dit seizoen weer een aantal splinternieuwe, keiharde maar zeker ook frisse tracks uitbrengen. Harde beats, maar natuurlijk ook die eigenwijze rauwe Haagse teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie.

Met de hits “Ik vind Je Lekker” en “Pechvogel” heeft De Kraaien zich al op de kaart gezet. De hit “1 Team”, samen met hard-style DJ Outsiders geeft maar weer eens aan dat De Kraaien geen angst heeft om nog meer verschillende stijlen te mixen. Nu is het tijd om ook een andere kant van De Kraaien te ervaren dmv een reeks aankomende releases en hopelijk weer snel live-shows in 2021.
Rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het blijft elke show nog steeds een verassing wat ze meebrengen. Maar één ding is zeker, De Kraaien garandeert chaos van een hoog niveau en stilstaan is geen optie.