Zwarte Cross wil festival verplaatsen naar september

De Zwarte Cross wordt zeer waarschijnlijk verplaatst naar eind september. Zo is de festivalorganisatie in gesprek met de gemeente Oost Gelre om dit voor elkaar te krijgen.

Het festival in de Achterhoek wil volgens Omroep Gelderland graag uitwijken naar eind september, omdat het nog onzeker is of festivals in juli door mogen gaan. Zwarte Cross staat nu namelijk nog gepland van 15 tot en met 18 juli. “We zijn in gesprek met de gemeente, grondeigenaren en leveranciers om te kijken of dat mogelijk is. Maar de gemeente is nu de belangrijkste pion”, meldt Holkenborg namens de Zwarte Cross. Hij voegt daaraan toe dat de huidige gesprekken erg goed verlopen, omdat ook de gemeente zich realiseert hoe belangrijk het festival voor de gehele regio is. ”Het is ook voor hun gunstig om het te laten slagen.”

festileaks.com

Lees hier het volledige artikel.