Sjors van der Panne – Dan maken we het land

Sjors van der Panne: “Ik ben klaar met de beledigingen, de ruzies, de haat en het onnodige geweld in Nederland. Het wordt tijd dat we samen dit landje gaan repareren.

Een beetje meer zorg voor elkaar, een beetje meer bescherming, een beetje luisteren naar de ander en een beetje vaker elkaar laten lachen. Ik ben klaar voor een nieuwe tijd, jullie ook?”

Ik schreef de liedtekst naar aanleiding van de dood van Saïd, die vorig jaar overleed op zijn 30ste aan de gevolgen van epilepsie. Hij werd jarenlang meerdere malen bedreigd, uitgescholden en in elkaar geslagen. Enkel vanwege zijn geaardheid.

Samen staan we sterk. En discriminatie om welke reden dan ook mag echt geen ruimte meer hebben anno 2021. Elkaar uitschelden en kapot maken via social media platformen al evenmin. Het lijkt steeds erger te worden en we moeten het nu stoppen. We hebben alles in ons, om het leven samen wat mooier te maken.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden. Deel het maar veel. Op naar een mooier land! Groet van Sjors.