Jeroen Kramer – Onzichtbare Man

Bij Jeroen Kramer weet je nooit wat voor lied je nu weer kunt verwachten – eerder nam hij de luisteraar mee in sferen variërend tussen melancholie en swingende gekkigheid, en nu bevinden we ons ineens in een politiethriller. Akoestische gitaren, strijkers en verstilde pianogeluiden vormen het decor waarin Kramer het relaas doet van een typische cold case – een moord waarvan de dader nog steeds voortvluchtig is.

Kinderen kennen Jeroen Kramer natuurlijk als de wit gekuifde ‘razende reporter’ van het Sinterklaas journaal. En hun ouders zaten met gekamde haartjes voor de buis toen Jeroen in de jaren negentig Het Klokhuis presenteerde. Maar alleen de muzikale fijnproevers onder hen weten dat dezelfde Jeroen al jarenlang zijn eigen hersenspinsels en zielenroerselen omzet in grote mensenmuziek die telkens weer blijkt te verassen met vindingrijke teksten, puik gitaarwerk en een dito zangstem.

Net als bij het andere recente werk was ook dit keer Benjamin Rheinländer (bekend van o.a. Celine Cairo, Leoni Jansen, Dave Budha) producer, die het nummer tevens van fraaie toetsgeluiden voorzag.

‘Onzichtbare Man’ is alweer de derde single in 4 maanden tijd die Jeroen Kramer heeft uitgebracht – zijn productie lijkt uit te groeien tot een compleet album, maar dan druppelsgewijs gedoseerd. Er volgt zeker meer.

Onzichtbare Man is vanaf 22 januari verkrijgbaar op alle digitale media, en voor muziekpers/redacties vanaf vandaag ook op digipluggen.nl.