“Jarenlange Maanden” nieuwe single Nick & Simon

De nieuwste van Nick & Simon single heet  “Jarenlange Maanden”. Het is de tweede single afkomstig van het in november uitgebrachte album “NSG”, wat voluit staat voor Nick & Simon & Garfunkel.

Het conceptalbum met 12 Nederlandstalige liedjes die geïnspireerd zijn op de sound van Simon & Garfunkel.

Jarenlange Maanden
“NSG” werd opgenomen in de befaamde Henson Studios in L.A. Bij de opname van “Jarenlange Maanden” vormde daar de aanpak van de ritmesectie rond het overbekende “Cecilia” van Simon & Garfunkel de basis. Het Amerikaanse duo was de eerste dat het aandurfde om op willekeurige voorwerpen te slaan en te trommelen en alle muzikanten die daar toen bij waren deden mee waardoor er een uniek geluid ontstond wat totaal afweek van een traditioneel drumstel. Dat werd nu dus onder leiding van producer Jay Newland In het geval van “Jarenlange Maanden” ook gedaan.  Zo sloeg bijvoorbeeld drummer Bernie Dresel met een banaan op een nog in plastic ingepakt drumvel. Iemand anders roffelde op de achterkant van een gitaar. Simon klapte simpelweg in zijn handen en Nick op zijn gitaarkoffer. Dat geluid werd geloopt en werd uiteindelijk kenmerkend voor het geluid van de nieuwe single.

Paulinho da Costa
De percussionist die wellicht qua naam niet bij iedereen bekend is maar die zijn kenmerkende  geluid op vele duizenden overbekende hits toevoegde is Paulinho da Costa. Van bijvoorbeeld Madonna tot alle opnamen van Michael Jackson speelde hij met veel gevoel op bijna magische wijze in.  Zo nu ook op “Jarenlange Maanden”.  Op de Amazon Prime documentaire “Nick & Simon in L.A”. is het hele proces uitgebreid in beeld gebracht.

“Jarenlange Maanden” werd geschreven door Nick & Simon samen  met 3JS gitarist Jaap Kwakman. Als bonus bevat het album “NSG” een extra disc met schitterend in Wisseloord opgenomen Simon & Garfunkel covers.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial