“Feel” 1ste Single Xcoop

Met “Feel” beschrijft Xcoop de onverschillige manier waarop mensen met elkaar kunnen omgaan. Die onverschilligheid kan mensen en de ook de wereld kapot maken.
“Feel what i feel, you can’t see what i see” tijdens de refrein beschrijft dat gevoel. “Voel wat ik voel, je kan niet zien wat ik zie..

Xcoop is ontstaan uit een “synthesizer audio/video” goeroe (Peter Stinissen) en een nog onbekende zangeres (Adelyna Wega zonder releases tot heden) die elkaar ontmoet hebben in het prachtige historische Brugge. Het duurde echter lang voor ze uiteindelijk doorhadden dat ze samen konden werken.

De spontaniteit en rust waarmee de samenwerking tot stand is gekomen resulteert in creativiteit en veel fun. Ondertussen heeft Xcoop voldoende materiaal voor 2 cd’s.
Maar Xcoop wil om de 4 a 6 weken singles met videoclip uitbrengen om nadien deze te bundelen met nog extra tracks op een full album.
Het is vooral de fun van het tot stand laten komen van nieuwe pop muziek die Xcoop maakt tot wat het is. De band is trouwens enorm bezig met de natuur en koestert veel respect voor mens en dier.
Adelyna Wega zet zich al jaren in voor allerlei activiteiten zoals vrijwillig padden overzetten of rondleidingen geven voor scholen om het belang van die natuur duidelijk te stellen.
Peter Stinissen heeft jaren scores gemaakt voor planetaria en wetenschappelijke documentaires. Hij kwam maar zelden naar buiten met eigen commerciële muziek, laat staan in eigen persoon.
Er zit dus een enorme positieve kracht ontstaan uit Xcoop. Dat wil niet zeggen de de teksten altijd zo positief zullen zijn! De teksten zijn een weerspiegeling van het dagelijkse leven.
Xcoop houdt vooral van muziek uit de jaren 80 wat niet wil zeggen dat hun eigen muziek ook precies zo zal klinken. Een eigen sound word nagestreefd, ook al ligt dat niet altijd zo voor de hand.
Vanaf 22 januari komt de single “Feel” én de videoclip op de markt. Xcoop zingt voorlopig enkel in het Engels.

www.artiestenpromotie.net