Single release Sandy Kandau –“Zo Vrij “

In de jaren 90’ werd Sandy bekend als één van de Frogettes (backing-vocals) van René Froger en zong samen met René een prachtig duet in een uitverkocht Ahoy. Later werd Sandy gevraagd door Candy Dulfer om met haar op wereld tour te gaan.

In 95’ bracht ze haardebuutalbum uit Nice to meet yain samenwerking met producer John Van Katwijk. Daar kwam haar hit Youngheartsrun free uit voort en werd een groot succes in Nederland, Duitsland en Japan. Vele jaren van optredens volgen op diverse evenementen en podia in binnen-en buiten-land. Ook is Sandy is nooit gestopt met het uitbrengen van goede en mooie liedjes.In 2018 werd Sandy gevraagd door William Van der Kaay , Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau om te komen optreden in hun Jetset Restaurant XAXA in Ibiza.Elk weekend vloog ze naar Ibiza om daar haar easy listeningsongs te komen performen voor de vele (internationale) gasten. Het zingen van de mooiste easy listening songsopende een nieuwe wereld van liedjes voor het jazzy stemgeluid van Sandy. Hierdoor kwamen er weer een reeks van nieuwe en bijzondere ontmoetingen op haar pad.Ook op Facebook is Sandy geen onbekende meer. Elke zondag plaatst ze filmpjes waarin ze mooie songs ten gehore brengt.Doordat ze een Spaanse song had geplaatst van Luis Miquel reageerde Producer, arrangeur, songwriter Kees Koek en nam contact met haar op.Hiermee begon een nieuwe mooie samenwerking met weer een mooi en talentvol team. Producer Kees Koek wist dat het repertoire van Louis Miguel uitermate geschikt zou kunnen zijn voor de Nederlandse taal. ‘Alleen niet alle zangers of zangeressen kunnen zo’n lied dragen. Sandy kan dat wel.Ik geloof in wat ze zingt ‘. Aldus Koek. Zo heeft hij een prachtig mooi lied van componist Armando Manzanero aangepakt en opnieuw opgenomen en het met tekstschrijver Velibor Weller voorzien van een Nederlandstalige tekst,over de puurheid van een kind.Marcel Fisser heeft aan het arrangement sfeervolle gitaarpartijen toegevoegd en Lo van Gorp van fantastische backing-vocals. Het is een bijzonder mooie productie geworden en Sandy Kandau zal met deze single menig Nederlander gaan raken.