Ron van Hoof  –  Als het kerstfeest is

Dat Ron van Hoof niet kan niet stilzitten, hebben we de afgelopen maanden wel gemerkt. Tijdens de coronacrisis bracht hij toch nog even twee singles uit, en dit niet zonder succes.

Al jaren lang liep Ron met de plannen rond om een kerstsingle uit te brengen, maar dat is er nooit  van gekomen. Nu is het dan zover. Z’n tiende single heeft de titel ‘Als het Kerstfeest is’. Het is een Kerstnummer met een boodschap zoals we van Ron gewend zijn. Het onderwerp heeft net iets meer inhoud dan de doorsnee teksten die de revue passeren. ‘Over het muzikale arrangement waren Laurens en ik het snel eens. Het lied moest een bigbandsound hebben met echte blaasinstrumenten aangevuld met vrolijke klanken. En dat is meer dan gelukt. Als klap op de vuurpijl kwam het idee om een kinderkoor mee te laten zingen.