Ray Smith  –  Alleen voor jou (ALBUM).

In de afgelopen 4 jaar heeft Ray z’n naamsbekendheid behoorlijk zien groeien. Hij was al geliefd bij Indonesische mensen, maar ziet tegenwoordig z’n Facebookpagina vollopen met Nederlandse fans. Op het 13 tracks tellende album, dat bij Laurens van Wessel is opgenomen, staan volgens Ray 4 nummers waar je naar moet luisteren om de context te snappen.

‘Dat gaat om de ballad ‘Als je gaat’ waarin een muzikant van de Edwin Evers Band op indrukwekkende wijze de saxofoon bespeelt. Het lied ‘Geef mij je hand’ vertelt iets over PTSS wat ik op het werk meemaak, het zware nummer ‘Geef ze een kans’ waarin uitgelegd wordt dat het soms moeilijk is om je hoofd boven water te houden en de ultieme liefdesverklaring ‘Liefde’ naar m’n vrouw toe. In totaal heb ik 9 liedjes zelf geschreven en zijn er 2 afkomstig uit de pen van Frans Bauer. De overige 2 zijn Nederlandstalige bewerkingen van bekende liedjes’,