Nieuwe singles Engberts & Schipper

Peter en Justus kwamen elkaar voor het eerst tegen rond 1990 via een gemeenschappelijke kennis toen ze allebei nog in Amsterdam woonden.

Toen Justus Peter in een koor hoorde zingen werd hij erg geïnspireerd en met een door hem geschreven tekst toog hij in 1991 naar Peter, die de toetsen bespeelt, om te kijken of er een lied van te maken viel. Al snel was hun eerste lied geboren met de titel “EINDELOOS BESTAAN”.

Niet lang daarna nam hun leven een eigen wending waardoor samenwerking niet meer mogelijk was. Pas in 2017 ontstond min of meer toevallig weer contact. Het lied “EINDELOOS BESTAAN” werd ter gelegenheid van een 25-jarig huwelijk opnieuw leven ingeblazen en toen bleek dat de chemie tussen beiden nog steeds bestond. Sinds die tijd ontmoeten ze elkaar met regelmaat o.a. om liedjes te maken waarbij hun levenservaringen en -beschouwingen goed van pas komen en regelmatig in de teksten worden verwerkt.

Tot op dit moment (nov. 2020) heeft de hernieuwde samenwerking ruim 10 liedjes opgeleverd, in moederstaal Nederlands of in het Engels. Hun liedjes zijn enerzijds luisterliedjes, maar vrijwel allemaal ook geschikt om mee te zingen. De teksten zijn vaak gevoelig en verbergen soms ook boodschappen. Peter is degene die iets meer op muziek is georiënteerd, Justus meer op teksten; maar uiteindelijk zijn alle liedjes een resultaat van de samenwerking.

Peter en Justus zouden graag zien dat hun liedjes door een groter publiek worden gehoord, geïnspireerd door positieve stimulans uit hun omgeving. Het zou zonde zijn indien ze gewoon “op de plank” zouden blijven liggen, vandaar dat ze besloten hebben een aantal songs uit te brengen. De eerste twee liedjes die uitgebracht gaan worden is een kerst- en nieuwjaarslied met als titel “GOOD FORTUNE – GOOD LUCK” en een Sinterklaasliedje bedoeld voor schoolkinderen: “VAN DE SINT KUNNEN WE LEREN”; nu, omdat de thema’s van beide liedjes in December weer actueel zijn.

Aan de andere nummers wordt nog gewerkt. Zodra de productie af is, zullen ook zij worden uitgebracht onder titels als o.a.: “ONS AMSTERDAM”, “MY HOLLAND”, “LIEFDES VAN VROEGER”, “TEGENWIND”, “VRIJ MET MIJ”, “MIJN VRIEND” en “TIME TO COME HOME” en te vinden zijn op social media, spotify etc. maar ook op de eigen website, die nu nog “leeg” oogt, maar langzaam maar zeker met songs wordt gevuld: www.engbertsandschipper.com .

Zowel Peter als Justus zijn geen uitvoerende artiesten; dat laten ze liever aan anderen over. Echter, in sommige gevallen worden nummers gespeeld en gezongen door henzelf, maar alleen als ze het gevoel hebben dat “het past”. In alle andere gevallen zoeken ze naar de juiste stemmen en eventueel instrumentalisten om hun nummers ten gehore te brengen, eventueel in een eigen versie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=C5KjnhnS_CE
RTV Promotie : ArtiestenPromotie Jeanette de Wit www.artiestenpromotie.net