Mula B en Syb van der Ploeg herschrijven ‘Bandolero’ en ‘In Nije Dei’

In de aflevering van Ali B op volle toeren, zien we hoe de Haagse rapper Mula B en Friese popzanger Syb van der Ploeg elkaar beter leren kennen. Ze herschrijven elkaars nummers ‘Bandolero’ en ‘In Nije Dei’.

Syb van der Ploeg zingt enkel met zijn gitaar een nieuwe versie van ‘Bandolero’. Hij is lang bezig geweest met de tekst en heeft besloten het nummer deels in het Fries te zingen. De tekst gaat onder andere over de gesprekken tussen Mula en Syb waarin ze er achter kwamen dat ze niet heel veel verschillen.

 

Mula B, Ali B en Brownie Dutch hebben het even heel anders aangepakt. Ze maakten een hiphop beat met mafia invloeden. In de studio kwamen ze tot het besluit dat een koor enorm goed zou klinken bij het nummer. Syb is dan ook zichtbaar onder de indruk van het eindresultaat.