Ruth Jacott trekt één week na release single ‘Bier en Wijn’ terug.

Vorige week vrijdag, 9 oktober, bracht Ruth Jacott haar single Bier en Wijn uit. Nadat de Corona- periode steeds meer onder controle leek, de besmettings- en sterftecijfers daalden en de wereld weer een klein beetje open leek te gaan, vond Ruth Jacott het tijd voor een positief geluid.

Enkele dagen voor de releasedatum verslechterde de COVID-19 situatie opnieuw in het land. Met alles reeds in de steigers en door de enthousiaste reacties is toen in overleg met het platenlabel besloten de release toch door te zetten. Na de persconferentie van gisterenavond, waarin de nieuwe strengere maatregelen werden aangekondigd, waaronder de horeca die voor waarschijnlijk vier weken moet sluiten, is besloten om de single terug te trekken. In een tijd waar velen getroffen en gedupeerd zijn COVID-19 én de maatregelen daaromtrent, voelt deze single niet gepast. Ruth Jacott en team zijn desalniettemin erg blij met de positieve reacties op het nummer en zal Bier en Wijn dan ook herlanceren met een videoclip en campagne wanneer het er in ons vak weer rooskleuriger uitziet en er ook écht iets te vieren valt.