Heleen Wagemans komt met ontroerend nummer

Heleen Wagemans, is een in Friesland woonachtige Amsterdamse dichter/singer-songwriter. Ze schrijft haar teksten graag in de vroege uurtjes van de dag. Zo ontstond de naam De Ochtendpoëet, een label voor Nederlandstalige liedjes met poëtische teksten.
De Ochtendpoëet-liedjes gaan over de gewone dingen van het leven, luisterliedjes waarin iedereen zich kan herkennen, met teksten die je raken. Het eerste door de Ochtendpoëet uitgebrachte lied is “de Pont over het IJ,” in dit nummer zingt Heleen over de grote oude veerpont tussen de Tolhuisweg in Amsterdam Noord en Amsterdam centraal, een puur stukje jeugdsentiment. Al snel volgde daarop het nummer “Noordzeekind”, een liedje over haar liefde voor de Noordzeekust en haar kinderen die er net als zij zelf vroeger zo eindeloos speelden op het strand. “Beannacht (tot ziens) Ierland,” schreef zij na een motorreis langs de magische Ierse kust. Dit is een echt folkliedje, in het Nederlands gezongen maar met een Ierse sound.
Als het typetje “tante de Wie uit de Westerstraat” bracht Heleen het nummer “Peperdure Appartementjes” een plat-Amsterdamse smartlap over de verjupping van de door haar zo geliefde Jordaan dat ooit een volksbuurt was.
Heleen zingt verder bij stichting Nederlied in musical de Jantjes en zingt bij verschillende lokale muziekprojecten. Als zangeres wil ze graag de emotie van haar eigen liedjes overbrengen op publiek maar nog liever schrijft zij nummers voor andere Nederlandse artiesten.
Op 27 september jl. was de release van “Even bellen” Dit pure en ontroerende nummer is een eerbetoon aan haar overleden moeder en alle moeders die er niet meer zijn maar die we soms nog zo graag eens even zouden willen bellen. Leon Smits schreef het piano-arrangement.