Djaimy Veugelink vaart nieuwe koers met gewaagde single ”Want als ik naar jou kijk”

Hoe raar kan het lopen in de muziekwereld. Op 16 april 2016 won de destijds 16 jarige Djaimy Veugelink via een Facebook actie een prijs waarbij ze gratis een cover mocht inzingen in de MW Sound Studio (van Michel Wolsink). Het bijbehorende audio clipje van het liedje ”De kleine jongen met de mandoline” verscheen een maand later online op YouTube.

Een jaar later kwam Djaimy’s eerste officiële single ‘ Vissen zijn precies als jij’ uit, die wederom geproduceerd was in de studio van Michel Wolsink. Omdat Djaimy zich daarna moest focussen op haar school en eindexamens, werd er een pauze ingelast op muziekgebied. Na het behalen van haar diploma was het weer de hoogste tijd om haar muzikale loopbaan weer op te pakken. Ze kreeg de kans om mee te doen aan het TV programma ”De Muzikale Uitdaging” van TV73. De opnames verliepen voorspoedig en Djaimy’s eerste eigen single ”Ik dans alleen met jou” (geschreven door Nol Roos en Kees Tel) was daarna een feit.
Na het muzikale uitstapje is het inmiddels 20 jarige Doetinchemse zangtalent weer terug op haar oude vertrouwde stek de MW Sound Studio in Braamt en komt ze met een heel verrassende nieuwe single ‘Want als ik naar jou kijk’. Deze cover lag al enige tijd bij Michel op de plank en na goed onderling overleg tussen Djaimy, Michel en manager/ plugger/ platenbaas Jolanda Clement van JC Event/ JC Records werd besloten het van oorsprong Zuid Afrikaanse nummer in een nieuw jasje te steken. Om de goedkeuring te krijgen voor onze nieuwe Nederlandse versie, moest er natuurlijk eerst contact gezocht worden met de originele componist en tekstschrijver (Franja du Plessis). Het antwoord liet niet lang op zich wachten! Franja mailde dezelfde dag terug met de woorden: Wow! This is great! I feel privileged!.
Na deze mooie uitspraak en de goedkeuring van Franja, konden er eindelijk spijkers met koppen geslagen worden. Helaas gooide de corona-crisis roet in het eten en moesten de studio & videoclip opnames meerdere malen worden uitgesteld. Maar nu is het dan toch eindelijk zo ver en gaat op 1 oktober 2020 de langverwachte nieuwe single gereleased worden. Het gewaagde liedje, dat een compleet andere stijl is dan dat we van Djaimy gewend zijn is aldus de enthousiaste producer Michel Wolsink: fantastisch door haar neer gezet. Het krachtige, lekker in het gehoor liggende liedje zou daarom zomaar eens een grote kanshebber kunnen zijn voor de playlisten van de diverse radiostations in de komende periode.
‘’Want als ik naar jou kijk’’ van Djaimy Veugelink zal na 1 oktober zowel fysiek (in zeer beperkte oplage) als digitaal worden gelanceerd via platenlabel JC Records. Naast de fysieke en digitale verkoop via de bekende downloadportals, zal de track eveneens via de streamingsdiensten te beluisteren zijn. De bijpassende videoclip, welke geschoten is door Driessen Films & Fotografie uit Doetinchem, zal binnenkort te zien zijn op de diverse clipkanalen. Plug en promotie van deze single zal worden verzorgd door Jolanda Clement van JC-Records/ JC Event/ JC-Travel