Crist Coppens laat de glazen klinken met ‘Ik zeg proost!

’Op de melodielijn van The Monkees klassieker ‘I’m a believer’ heeft CristCoppens een Nederlandse tekst laten schrijven door Jack van Raamsdonk. Omdat Crist geen letterlijke vertaling wilde, kreeg zijn vaste tekstschrijver de opdracht om er een compleet andere draai aan te geven. Dat is met de single ‘Ik zeg proost!’ die bij platenlabel Rood-Hit-Blauwverschijnt,meer dan gelukt.

Cristis van mening dat het proosten met elkaar voor veel mensen in deze tijd best lastig aan het worden is. ‘Samen aan de bar zitten met een stel vrienden om de glazen te laten klinken is natuurlijk het mooiste wat er is. Dat zit er voorlopig niet meer in. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker foto’s van vrienden die op afstand een proost uitbrengen. Dat is een goed alternatief’, meent Crist.Naast het uitbrengen van eigen liedjes kiest Crist voor de afwisseling om af en toe covers uit te brengen. Met namede Nederlandstalige bewerking ‘Geef me jouw liefde’ die op ‘Let yourlove flow’ van theBellamy Brotherswas gemaakt, doet het na 7 jaar nog steeds erg goed.De productie van ‘Ik zeg proost!’ vond plaats bij Manfred Jongenelis. ‘De ene keer kies ik voor Manfred, de andere keer voor Kees Tel. Het zijn allebei topproducers die hun vak goed verstaan. Voor de tracks van mijn laatste twee albums zijn ze allebei voor de helft verantwoordelijk. Ik ben iemand die graag met betrouwbare partners samenwerkt. Daar hoort ook platenbaas Ronald Visch bij. Vanaf het begin brengt hij m’n singles en albums al uit’, aldus de zingende keurslager uit Horst.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .