Crist Coppens – Ik zeg proost

Op de melodielijn van The Monkees klassieker ‘I’m a believer’ heeft Crist Coppens een Nederlandse tekst laten schrijven door Jack van Raamsdonk. Omdat Crist geen letterlijke vertaling wilde, kreeg zijn vaste tekstschrijver de opdracht om er een compleet andere draai aan te geven. Dat is met de single ‘Ik zeg proost!’ meer dan gelukt.

Crist is van mening dat het proosten met elkaar voor veel mensen in deze tijd best lastig aan het worden is. ‘Samen aan de bar zitten met een stel vrienden om de glazen te laten klinken is natuurlijk het mooiste wat er is. Dat zit er voorlopig niet meer in. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker foto’s van vrienden die op afstand een proost uitbrengen. Dat is een goed alternatief’, meent Crist. De productie van ‘Ik zeg proost!’ vond plaats bij Manfred Jongenelis.