Arjan Plat brengt Piratenhit de grens over!

Hoe zouden Nederlandstalige hits zoals “Ga Maar Weg” van Jannes, klinken in het Engels? Dat was de vraag die Arjan Plat zichzelf stelde. Hij vertaalde diverse nummers uit het Nederlands in het Engels en scoorde hiermee hoge ogen bij veel mensen. Ook Radio Continu en producer Martin Sterken kregen lucht van dit project. Het resultaat? Een heerlijke nieuwe country plaat met een bekende melodie!

“Veel mensen kijken neer op Nederlandstalige muziek, terwijl dit toch één van de populairste muzieksoorten in ons land is. Om de mensen te laten zien dat deze nummers toch echt wel hele goede nummers zijn, besloot ik ze om te zetten naar het Engels. Hetzelfde liedje, dezelfde boodschap, maar toch een hele andere inslag” verteld Arjan. Als eerste kwam de Engelse versie van “Ga Maar Weg” van koning der piraten Jannes. “Samen met mijn partner Robin ben ik gaan zitten om dit nummer te gaan vertalen. De volgende dag hebben we het nummer opgenomen in de kelder van
mijn bedrijf. Toen de cover online werd geplaatst stroomden de reacties gelijk binnen. Ik verwachtte eigenlijk een horde boze Jannes fans achter me aan te krijgen. Maar integendeel, ik kreeg juist veel positieve reacties op deze cover. Radio Continu DJ Kevin Terpstra was zelfs zo enthousiast dat hij er gelijk een wekelijks item van heeft gemaakt in zijn programma.” Inmiddels zijn er al diverse Nederlandstalige hits vertaald naar het Engels waaronder “Zijn Het Je Ogen” en “Huisje Bij De Brug”.
Niet alleen Kevin Terpstra maar ook niemand minder dan de originele schrijver van “Ga maar weg”,
Martin Sterken, kreeg lucht van het project van Arjan. Martin belde Arjan dan ook direct op. “Hij wilde graag deze versie met mij op de plaat zetten en nodigde me uit om eens langs te komen. Samen met de legendarische Jan de Vrieze bouwden zij het arrangement uit en kon ik het nummer inzingen.”
Nu is hij dan eindelijk daar! De nieuwste single van Arjan Plat getiteld “Walk Away”.
Het nummer is te beluisteren op alle bekende streaming- en downloadportals.
De fysieke single kan worden besteld via www.ArjanPlat.nl
Aan de videoclip wordt nog hard gewerkt.