ANCORA BLIKT ACHTEROM MET HITVERZAMELAAR

Vandaag, 4 september, verschijnt Het Beste Van Ancora, een compilatie van alle tot nu toe uitgekomen singles van de groep. Ancora blikt daarmee achterom naar de successen die ze vanaf het debuut in 2013 aaneen heeft weten te rijgen.

 

Op dit overzicht staan derhalve alle bekende Ancora hits, waaronder klassiekers als Vrij Als De Wind, Word Zeeman en Door storm en woeste regen. Maar ook de meest recente single Alle Trossen Los, Water (een solo-nummer van Patrick van Bree) en het splinternieuwe, nog onlangs opgenomen, feestnummer Terug Naar Zee.

Bij het album zit een live dvd met hoogtepunten uit de theatershow van Ancora,  die vorig jaar in De Meenthe in Steenwijk plaats vond.

Ancora heeft in zeven jaar tijd met vier albums een enorme schare fans aan zich weten te binden met hun unieke sound, een combinatie van Irish folk, Shantymuziek en pop.

Maar terwijl Ancora een tussentijdse balans opmaakt, kijkt de groep ook weer vooruit. Zo staan er, naast de succesvolle bootreizen met fans, weer een flink aantal optredens in het theater gepland.
De theatertour ”Wind in de zeilen” zal starten op 30 septeber in theater Geert Teis in Stadskanaal.

Ancora is: Patrick van Bree, Patrick Jongschaap en Harm Wolters.

www.ancora.nu