Stan & Floortje nieuwe single

De Limburgse Susan & Freek worden ze ook wel genoemd, Stan & Floortje! Frisse, moderne, bij deze tijd passende, popliedjes in het Limburgs Dialect.
Een tijd terug brachten Stan Smeets en Floortje Hover de prachtige ballade ‘Hieel Aeve’/Heel even’ uit. Deze single werd een onverwacht succes in Limburg (en daarbuiten). Nog altijd wordt dit liedje veelvuldig gedraaid. De karakteristieke samenzang, in combinatie met de saxofoon van Leo Jansen (Metropool orkest), maakte het liedje tot wat het nu nog steeds is. Velen konden zich vinden in de universele tekst die op zoveel verschillende manieren te interpreteren was. De single had een IJslands tintje met zangeres Valgerdur Jonsdottir in het achtergondkoor.

Na de succesvolle eerste single, komen Stan Smeets en Floortje Hover nu met een tweede single met de titel ‘Thoes Biej Dich/Thuis bij jou’. Ditmaal een toegankelijke uptempo ‘feel good’ song met een eveneens pakkende en herkenbare tekst. Ook deze tekst is veelzijdig op verschillende manieren te interpreteren. Net als bij de eerste single, is er voor gekozen om de saxofoon van Leo Jansen ruim baan te geven in harmonie met de karakteristieke samenzang van Floortje Hover en Stan Smeets.
Stan Smeets stond met zijn coverband ‘Hard2Get’ in de finale van The Voice en was eerder een van de talenten in het programma ‘de beste singer songwriter van Nederland’. Floortje Hover won in 2018 de grote finale van het COC songfestival. ‘Thoes Biej Dich’ komt 07 Augustus 2020 officieel uit op het label van MSC Music Productions en zal dan beschikbaar zijn via de verschillende portals.