Release single Patrick John Mackaay – Harald is op vakantie

Singer- songwriter Patrick John Mackaay, afkomstig uit Utrecht, staat al sinds zijn jonge jaren als zanger en muzikant op diverse podia.

 

De pianist en zanger startte in de jaren negentig met het schrijven van Nederlandstalige liedjes waar veelal gevoelige teksten, originele invalshoeken  en mooie pakkende melodieën in voorkwamen.

Begin 1999 bracht hij onder de naam Pep & de Oorsprong twee singles uit bij platenlabel Roadrunner Music, Amadeus en Helemaal Alleen. Het nummer Helemaal Alleen kreeg een plek op de verzamel cd  Pop & Prachtig. De afgelopen jaren treedt Patrick John ook veelvuldig op met zijn eigen liedjes bij verschillende kleine theatervoorstellingen.

Momenteel werkt hij samen met zijn muzikale vrienden van ‘De Oorsprong’ in de studio aan nieuwe nummers en is het de bedoeling om in het najaar een EP uit te brengen. De single Harald is op Vakantie is hiervan een eerste voorproefje. In dit vrolijke nummer beschrijft de zanger een flashback naar de vakanties in Nederland en de vaak nog stille weken in de buurt als hij weer thuis was. Hij moest dan meestal nog een week wachten tot hij zijn avonturen kon delen met zijn beste vriendje Harald! Het originele nummer heeft een actueel thema want Patrick bezingt hierin een stukje nostalgie van hoe fantastisch we het vroeger in Nederland hebben gehad, maar het gaat ook over de huidige vakanties in Nederland waarin het nieuwe normaal veel weg lijkt te hebben van het oude normaal.

Het is tevens een leuk en energiek nummer voor iedereen die de komende weken de vakantie weer achter de rug heeft.