Jurney komt, met door haar vader geschreven lied, IN DAT HART VAN MIJ

Met trots presenteert Jurney haar versie van het door haar vader geschreven lied – IN DAT HART VAN MIJ.

Ik neem jullie even mee in het ontstaan en de betekenis van dit liedje voor mijn familie en voor mij. Ruim 12 jaar geleden schreef mijn vader dit prachtige lied. Dit was in de periode dat mijn opa Alzheimer had en langzaam steeds verder van ons af gleed. Voor mijn vader was dit (denk ik) een manier om zijn gevoel een plek te geven.

Het verhaal is geschreven door de ogen van een vrouw, ik begreep destijds niet waarom, het ging toch over zijn eigen vader? Nu begrijp ik dat dit waarschijnlijk was om afstand te creëren, het was gewoonweg té emotioneel.
Thuis aan de keukentafel ging het erover welke zangeres dit zou moeten zingen, het lied was gewoon té mooi om niet uit te brengen. Het ging onder andere over Glennis Grace… Maar stiekem dacht ik, als het een zangeres is die het moet zingen dan moet IK dat toch zijn? Het is toch MIJN opa?

Sindsdien heb ik altijd al de wens gehad om dit lied te zingen, maar MAN wat een belachelijk moeilijk liedje is het! In die tijd hád ik het niet eens kunnen zingen. Ik begrijp dus heel goed waarom men aan Glennis Grace dacht. Zij vond het prachtig, maar haar management vond het geen goed idee. Nadat het een aantal jaren op de plank heeft gelegen heeft Remko Harms een prachtige versie uitgebracht van dit lied in 2015. Eindelijk had het liedje een mooie bestemming, toch voelde het voor mij nog niet klaar…

Nu is de cirkel rond! Eindelijk is het resultaat daar en kan ik dit met jullie delen! ?? Na er vele zanglessen aan te hebben verspijkerd bij onder andere Ingrid Simons en de groei die ik het afgelopen 1,5 jaar heb doorgemaakt als zangeres onder begeleiding van Vocal Center kan ik met trots zeggen dat ik helemaal achter deze versie sta. Luister, geniet en laat me weten wat je vindt!