Jill Helena – Alleen mezelf

GEWAAGDE MAAR OVERTUIGENDE RELEASE VAN NEDERLANDSTALIGE BEWERKING VAN ‘ALL BY MYSELF’ DOOR JILL HELENA WINNARES ‘ALL TOGETHER NOW’

Zaterdag 1 augustus was de herhaling van de aflevering van de TV show All Together Now waarin powervrouw Jill Helena in de finale werkelijk iedereen omver blies met haar vertolking van de Celine Dion versie van het nummer All By Myself. De 100 juryleden van het programma waren unaniem, vaak tot tranen geroerd, en Jill Helena won, met het maximaal aantal van 100 punten, de show.

Het nummer All By Myself, origineel gezongen door Eric Carmen, mag gerust als heilig worden beschouwd. In 1996 maakte Celine Dion een zeer succesvolle cover-versie van deze power ballade.

Jill Helena bleef in All Together Now fier overeind, kreeg duizenden lovende reacties en besloot te gaan werken aan een gewaagde Nederlandstalige versie van het nummer. In de ogen van Jill en haar team mocht maar een iemand werken aan de tekst en dat was woordkunstenaar en een van Nederlands grootste tekstdichters Han Kooreneef (bekend van o.a. hits voor Marco Borsato, Liesbeth List, Ruth Jacott e.v.a.). Na het zien van haar deelname aan All Together Now was Han razend enthousiast en besloot hij mee te werken aan een Nederlandstalige bewerking hetgeen hij sinds Marco Borsato niet meer had gedaan.

Samen met Han Kooreneef en producer John Dirne dook Jill Helena de studio in en vandaag 5 augustus verschijnt het eindresultaat Alleen Mezelf. Wij zijn er van overtuigd dat deze versie u raakt in het diepste van uw ziel. Wij zijn benieuwd.