AMERIKAANS KLINKENDE SONG VAN INA ROSE IS DEBUUTSINGLE

De debuutsingle “Somebody Somewhere” is een Amerikaans klinkende song waarvoor Ina Rose samen met Jo Cassiers de pen in kroop. Het nummer ontstond uit de angst om nooit nog ware liefde te vinden, maar de song die bij eigen angsten startte ging al snel over zoveel meer.
Gedachten dwaalden af naar zovelen die niemand (meer) hebben, of dat nu een vriend, ouders of partner is,. Hierdoor is deze zeer persoonlijke song ook herkenbaar voor anderen. Iedereen heeft dit gevoel al eens ervaren, iedereen heeft iemand nodig. Ina Rose is een jonge, opkomende singer-songwriter. Hoewel ze opgroeide in België, liggen haar muzikale roots duidelijk ergens anders. Toen ze als tiener naar de Verenigde Staten trok, kwam ze in contact met de muziekstijl die haar als artiest zou gaan definiëren. Helemaal begeesterd door namen als Dolly Parton, Alison Krauss, Brandy Clark e.a. werd ze geïnspireerd om zelf haar muzikaal verhaal te vertellen. Momenteel jaagt ze volop haar droom na met het schrijven, opnemen en uitbrengen van eigen muziek. Met haar nummers neemt ze je mee op een reis naar het diepste van haar ziel, waarbij ze de confrontatie met zichzelf niet uit de weg gaat. Nostalgisch, lieflijk of soms net vlijmscherp, maar bovenal een hoogst persoonlijke rit. Ina maakt nummers vanuit de buik, waar ze haar eigen stempel drukt op countrymuziek, zonder de authentieke sound en integriteit van haar geliefde genre te verloochenen.
Als jonge singer-songwriter opende ze o.a. het bekende Vijverfestival en Oosthoek Live, was ze te gast in culturele centra en speelde ze een reeks intieme concerten.