Unique komt met 2e Piratenkneiter “Liefde voor het leven”

10 oktober 2019, wat was het een feest toen de eerste debuut singel “Hou Me Vast” van Stemmingsorkest Unique uit het Drentshe Altena en Roden op CD uit kwam!! Hotel-de-botel en laaiend enthousiast waren ze. Wat een Sound..!!

Het enthousiasme bleef echter aanhouden, ebde niet weg bij de bandleden, en werd het tijd voor een opvolger. In juli 2020 werd het tweede Piratennummer van Stemmingsorkest Unique geboren en opnieuw een zgn. Kneiter te noemen.
“Liefde voor het Leven” is de titel en ook dit nummer is net als hun eerste nummer, compleet geproduceerd door Martin Sterken. Een échte “Unique Sound” straalt het nummer uit, herkenbaar arrangement voor/als ‘Unique’ voorzien van de mooie oude klanken van weleer zoals een orgel en een heerlijke accordeon.
Uit Altena (Peize), een dorpje in het noorden van Drenthe en uit Roden komen de bandleden van Dans- en Stemmingsorkest Unique. Als man en vrouw hebben Hindrik (toetsenist) en Ria (zangeres) jaren lange ervaring in de muziekwereld en zijn inmiddels een begrip in het Noorden geworden. Jan, een ras echte drummer uit Roden, is als laatste toegevoegd aan de band en heeft zijn sporen verdient als drummer bij, in vooral het Noorden bekende orkest “De Zeroda’s”. Nu maar hopen dat “Liefde voor het Leven” precies zo wordt opgepakt door de diverse radiostations en
piratenzenders als hun debuut singel “Hou Me Vast”.