Streektaalzanger Rien van Boven brengt country single uit

Rien is geboren en getogen in Ter Haar, een dorp vlak onder de rook van Ter Apel. Al vroeg hield hij zich bezig met zang, cabaret en theater.

Dat kwam hem van pas in zijn bestaan als postbesteller maar later als camping houder in Ter Apel maar ook als eigenaar van een multifunctioneel centrum in Heteren en eigenaar van een restaurant in Zuid Limburg. Op alle plaatsen waar hij zich vestigde organiseerde hij Groningse avonden met luisterliedjes in de streektaal en Groningse humor. En waardering was groot want vele avonden waren al vroegtijdig volgeboekt. Hij bracht in die tijd twee album uit “Ter Hoar”en “Muite Weerd” beide gevuld met luisterliedjes. Albums waar nog steeds vraag naar is. In 2008 verkocht hij het restaurant in Limburg en keerde terug naar Noord Nederland om zich in Emmen te gaan vestigen en zich volledig op het zingen te storten. In restaurants tijdens thema avonden maar ook in verpleeghuizen was Rien regelmatig te zien en te horen. Doordat hij een orkestband wilde hebben kwam hij in contact met de succesvolle componist Tim Hemme die hem nadat hij de orkestband voor hem had gemaakt voorstelde om een eigen nummer te gaan maken. En zo gebeurde dat Tim de muziek ging maken en Angela Radtke de bijhorende tekst om zo in Studio “Het Atelier” een single op te nemen die nu is verschenen met als titel “There you are”. Een country single welke naar verwachting niet alleen in Nederland airplay zal krijgen maar best eens de grens zal overgaan. Blijf regelmatig de social media van Rien volgen dan blijf je op de hoogte

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .