Nieuwe single van Tim Schalkx.

Als 16 jarige jongen pakte Tim tijdens een stapavond in Boxtel spontaan de microfoon en zijn eerste optreden van een feit. Met een voorkeur voor het Nederlandstalige lied kreeg Tim de smaak te pakken en nam hij een eigen CD op met allemaal nieuwe versies van bestaande liedjes.

Toen mensen ook hierop goed reageerde ging hij de studio in om zijn eerste eigen nummer op te nemen.

Inmiddels is het ruim 16 jaar later en heeft hij op vele podia gestaan, eerst in de vele feestcafés zoals de Skihut in Rotterdam, de Skihut in Tilburg en café Costa in Eindhoven maar later ook bij de TROS muziekfeesten, 3 Uurkes Vurraf, Hart voor Muziek en de huldiging van darten Michael van Gerwen. Ondertussen is er bijna geen dorp of feesttent te vinden waar hij niet de boel op z’n kop heeft gezet.

Ook op de vakantiebestemmingen is hij een graag geziene gast. Tim heeft ruime ervaring op après-ski gebied door al jaren op te treden in de Cin Cin (Gerlos), Karatbar (Westendorf) en Fabels (Ellmau).

Ook op de zomerbestemmingen wordt hij al jaren geboekt om er een groot feest van te maken, zoals Mallorca, het Gardameer, de Skihut in Salou, Cartoons in Lloret de Mar en het Heineken Café in Gran Canaria.

Met zijn hits Samen in een BubbelbadLeve de Après-SkiMet veel Tam TamFerry de Roze Flamingo en Laila bereikte hij meerdere malen de hitlijsten en kregen zijn clips veel views op YouTube.

Tim is ondertussen uitgegroeid toe een van dé feestartiesten en is niet meer weg te denken uit het Nederlandse circuit. Met zowel eigen hits als de bekende feestelijke covers zorgt hij voor een super sfeer op ieder evenement.

Zijn nieuwe single Als een leeuw in een kooi is geschreven door Willy Sommers en Roland Verlooven en geproduceerd door DJ Maurice. De single komt uit op het label Goud Music.