“In the Sun” nieuwe single Martine Fleming

De titel past mooi bij dit seizoen: In The Sun, zo heet het nieuwe nummer van de Westervoortse zangeres Martine Fleming. Het is alweer haar 8e eigen nummer. Martine: “Ja, als iets je passie is, dan ben je daar natuurlijk ook graag mee bezig en dan kan het snel gaan.”

Jezelf laten zien

Het nieuwe nummer In The Sun gaat over jezelf laten zien. “Dit nummer gaat erover dat je uit de schaduw stapt en ‘in het licht gaat staan’. Dat je jezelf meer laat zien zoals je bent. Ik herken mijzelf zeker hierin”, aldus Martine. Martine nam dit nummer weer op in de studio van Ton Snijders, toetsenist en producer, bekend van onder meer Frank Boeijen.

Independent artist

Martine maakte 6 jaar terug een overstap van marketing naar een muziekcarrière. Ze schrijft sindsdien haar eigen nummers, brengt ze uit en treedt op, alhoewel dat laatste nu natuurlijk nu met Corona minder is. In het proces van nieuwe nummers maken en uitbrengen doet Martine veel zelf. Niet alleen schrijft ze de muziek, ze werkt mee bij de productie, maakt haar eigen videoclips, artwork (de ‘hoes’ van de cd en het plaatje wat overal op internet te zien is bij de muziek) en andere uitingen. Tot slot breng ze de muziek zelf uit, ze is een zogenoemde ‘Independent artist’.

Voor- en nadelen

Het onafhankelijk zijn als artiest heeft voor en nadelen geeft Martine aan. Martine: ‘Het voordeel is dat je de muziek helemaal zelf kunt maken hoe je dat wil, zonder dat je restricties krijgt of voorwaarden waar de muziek aan moet voldoen. Het is dus écht mijn muziek waar ik volledig achtersta. De andere kant is natuurlijk dat je veel alleen moet doen, zonder hulp van een (groot) platenlabel. Gelukkig heb ik wel wat hulp en ik merk dat ik steeds meer bereik en bekendheid krijg, mijn vorige nummer is bijvoorbeeld bij 600 radiostations in 20 landen gedraaid, dat is super om te zien. Toch is het soms lastig en eenzaam en dan is het echt doorzetten, een mentaliteit van ‘de aanhouder wint’ is dan een echte must.’.

Het nieuwe nummer ‘In The Sun’ is te beluisteren via Spotify en andere streamingkanalen of te downloaden via iTunes, Google Play en andere downloadportals: https://linktr.ee/martinefleming
Vanaf volgende week is ook de clip beschikbaar en te zien via de diverse clip zenders

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .