Erik van Klinken volgt advies van Alfred Voogd op

Erik van Klinken denkt met de Nederlandstalige bewerking van Boney M’s ‘Brown girl in the ring’ een interactief nummer in handen te hebben. Tekstschrijver Bram Koning kreeg gelijk een ingeving en begon spontaan ‘Zing maar met me mee’ te zingen.

Zowel producer Hans Aalbers en Erik keken elkaar bij de tweede zin ‘zwaai met je armen’ aan en dachten hetzelfde…..dit gaan we doen.

Het idee om de Boney M klassieker nieuw leven in te blazen is afkomstig van Alfred Voogd. ‘Die tip kreeg ik van hem tijdens de Feestweek in het Oostenrijkse Westendorf in 2019. Destijds had ik al een aantal liedjes op de plank liggen. Ik verwacht dat ‘Zing maar met me mee’ het op de podia en in de feesttenten het heel goed gaat doen. Vanwege het coronavirus zullen de feesttenten voorlopig nog wel in de opslag blijven liggen. Voor de café’s komt er vanaf 1 juni een klein beetje lucht als ze feestjes mogen organiseren tot 30 gasten. Vanaf 1 juli wordt dat aantal verhoogd tot 100 personen. Ik heb ook begrepen dat die aantallen niet geldt voor het terras, dus dat biedt perspectief. De horeca en de artiesten hebben het al moeilijk genoeg en daarom hoop ik dat het publiek de draad ook weer op gaat pakken’, aldus Erik.

In het begin van de coronacrisis waren er nog geen beperkingen en in die tijd heeft clipproducent Ger Oerlemans in het centrum van Emmen de beelden geschoten van de clip. ‘Als ik eraan terugdenk verlang ik er meteen maar terug. Ruim 40 figuranten zwaaien met hun handen en genoten van het vrolijke lied. Een paar dagen later werden de eerste maatregelen aangekondigd. Onze vrijheid verdween en we kwamen in een wereld terecht die we niet kenden. Daarom hoop ik echt dat het snel voorbij is en we weer ‘normaal’ met elkaar om kunnen gaan’…..