Steffan de Kust houdt met ‘Jelena’ Balkansound centraal.

De balkansound staat ook centraal in de nieuwe single ‘Jelena’ (spreek uit Gèléna) van Steffan de Kust. Op advies van Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw brengt de zanger uit het Noord-Hollandse Uithoorn twee keer per jaar een nieuwe productie uit.

Net zoals z’n vorige single ‘Blijf bij me vannacht’ is producer Kees Tel verantwoordelijk voor het arrangement. Ook heeft Kees meegeholpen de tekst kloppend te maken. ‘Jelena’ betreft een Nederlandstalige bewerking van een balkan lied. ‘Ik probeer voor mezelf altijd een onderwerp te bedenken. Vertalen doe ik nooit. In mijn gedachten zag ik bij de klanken een zigeunermeisje voor me. Ik heb haar de naam ‘Jelena’ gegeven. Het blijkt dat die naam ook nog een bijzondere betekenis
heeft. Het refrein heb ik zelf bedacht, de coupletten komen uit de pen van Kees Tel. Hij kan dat veel beter dan ik. Als Steffan aan ‘Jelena’ denkt ziet hij een vrouw voor zich waar hij het liefst z’n hele leven mee delen wil. Zijn hart gaat tekeer en belooft haar altijd trouw te zijn. De zin ‘zonder jou ben ik niet meer compleet’ maakt het ‘sprookje’ helemaal af.
Ondertussen heeft Steffan al meerdere liedjes op de plank liggen waar hij in de toekomst iets mee wil gaan doen. Hij probeert de balkansound trouw te blijven, maar ziet zich ook nog wel een keer een Yenisch nummer opnemen. Zoals Steffan zegt….Ik kan alle kanten op.