Rose Murphy brengt zelfgeschreven ode aan de zwoele zomer

Nederland wist nog niets over corona en de impact die het zou hebben op ons allemaal toen Rose Murphy de tekst en muziek van het lied ‘Dans met mij op straat’ schreef. Rose Murphy is naast entertainer en internationale zanger ook tekstschrijver en muziekcomponist.

Ze heeft de zomerse hit aan diverse zangers aangeboden, maar bij gebrek aan interesse besloot ze het na een kleine tekstwijziging zelf uit te brengen. Het werd een project waarbij alles door Rose is gedaan. Van muziekarrangement en backing vocals tot aan 99,9% van de videoclip aan toe. Alleen een viertal bekende artiesten zoals Karin Bloemen, Raymi Sambo, Linda Estelle (T-Spoon) en Aäron Ayal (Idols, the voice of Holland) hebben met een in quarantaine opgenomen video een bijdrage geleverd aan de videoclip.

Rose Murphy heeft wel getwijfeld of ze de single wel zou uitbrengen, want de titel van het lied ligt niet in lijn met de maatregelen die werden getroffen om de coronacrisis in te dammen. Nog even is gedacht om een de subtitel ‘met anderhalve meter afstand’ toe te voegen. Maar er is voor gekozen om het bij de originele titel te houden.

Voor de indrukwekkende videoclip heeft de stad Deventer door middel van de moderne techniek een tropische make-over gekregen. Ook dit is door Rose zelf gemaakt omdat door de coronamaatregelen het onmogelijk was om de hele stad met filmploeg op zijn kop te zetten. Alle figuranten zijn er later met behulp van computertechniek toegevoegd.