Dikdakkers presenteren vanavond ’s werelds eerste 1,5 meter biertray.

Achttien glazen bier is anderhalve meter. De meest recente feesthit van De Dikdakkers laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. In het verlengde daarvan hebben beide zangers iets unieks bedacht om daadwerkelijk invulling te geven aan deze titel.

 

‘De anderhalve meter biertray,’ klinkt het lachend. ‘Geproduceerd van stevig karton met vanzelfsprekend een inhoud van achttien glazen bier.’


Na het opnemen van de clip vroegen Anton Geerts en Hans Voogd zich af op welke manier het effect van anderhalve meter verder vergroot en gepromoot kon worden. ‘Een meter bier is algemeen bekend, maar anderhalve meter met achttien glazen bier komt nog niet voor,’ ontdekte het duo. ‘Toen hebben we ons verdiept in de mogelijke productiewijze en zijn we gestuit op drukkerij De Bruin in Zuidbroek, een bedrijf dat deze unieke trays van karton kan produceren. Stevig en zeer geschikt om achttien glazen bier in te plaatsen.’
Omdat het prototype reeds tot groot enthousiasme leidde, is het tweetal verder in gesprek gegaan met de producent over een vervolg. ‘Dat heeft geleid tot ‘s werelds eerste bedrukte kartonnen biertray van anderhalve meter. ‘Op deze manier kunnen we anderhalve meter bier de standaard laten worden en dat zou natuurlijk ontzettend gaaf zijn’. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Wim Klopstra van drukkerij De Bruin.