DEBUUT SINGLE VOOR WIJCHENAAR VINCENT VERBIESEN

Vincent Verbiesen uit Wijchen is als artiest pas net onderweg, maar heeft al jaren een fascinatie voor Nederlandstalige muziek. Na ruim een jaar te hebben gezongen in verschillende gelegenheden vond hij het tijd worden om eigen werk uit te brengen en komt dan nu met zijn debuutsingle “Alleen in de Zomer”.

Samen met mede-tekstschrijver Joris Felen en producer Peter van Tilburg hebben we vanaf het begin de focus gehad op een vrolijk, uptempo, zomers nummer. Ik denk dat het zeker ook gelukt is. Het is een mix van verschillende muziekstijlen: met de accordeon en Spaanse gitaar zit er zeker een duidelijke invloed van Nederlandstalige volksmuziek in, maar door het snelle uptempo en vrolijke karakter is er ook sprake van een klein vleugje pop. Hoewel de titel van de single in deze periode dubbel opgevat kan worden, kies ik er toch voor om het nummer deze zomer wel uit te brengen. Zo hoop ik toch een beetje gezelligheid te kunnen brengen in een misschien niet al te feestelijke zomer.

Vincent Verbiesen was in het verleden actief als radio-dj en vond teksten schrijven ook erg leuk. Na deze hobby’s was het een logische stap om zelf de microfoon op te pakken. In 2018 trok hij de stoute schoenen aan en besloot hij voor het eerst het podium op te klimmen. Toen realiseerde hij zich gelijk dat het niet zijn laatste keer zou zijn. Gedurende het jaar dat volgde, gaf Vincent verschillende optredens in cafés, kantines, en bij andere gelegenheden.

Met deze single zet Vincent Verbiesen de eerste stap in het ontwikkelen van zijn eigen repertoire, Ik hoop dat er na deze single nog verschillende andere nummers mogen volgen, en een echte kroegknaller en ballad staan voor de toekomst nog op de planning aldus Vincent Verbiesen.