Ben Kok – Het dorp

Vrijwel iedereen in Nederland is opgegroeid met het meesterstuk ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. De kans is zeer groot dat u zonder hoeft na te denken de eerste zinnen van het lied naadloos mee kunt zingen.

Ben begon als organist en speelde jarenlang covers in een aantal bandjes. Daarna een switch gemaakt naar basgitaar en momenteel maakt hij hiermee nog deel uit van een tweetal bands als bassist/zanger en zingt daarnaast nog in een duo. Ook is Ben nogal actief in het lokale carnavalsleven in z’n dorpje Den Dungen.┬áHet idee om ‘Het Dorp’ in een vrolijke versie uit te brengen kreeg Ben tijdens de coronacrisis. ‘Ik zat een aantal fotoboeken van vroeger te bekijken. En omdat er veel overeenkomsten zijn met de tekst en mijn woonplaats Den Dungen, leek het mij leuk om hier een vrolijke vertolking van te maken. In Den Dungen zit ook een slagerij met de naam van de Ven en we hebben een Raadhuis. Om daar niets mee te doen vond ik zonde’, onthult Ben.