Zangersbond verrast Van der Sloot met beeldje.

Urk- Geke van der Sloot uit Urk ontving op Bevrijdingsdag een beeldje uit handen van Rick Mulder van de Chr. Zangersbond. De Urkse zangeres ontving het beeldje voor haar 40 jarig jubileum, dat 5 mei uitgebreid gevierd zou worden maar door de coronacrisis niet door kon gaan.
Het bestuur van de Stichting Zangschool Geke`s Tiental had een livestream voor Geke geregeld om haar te feliciteren. Dit gebeurde vanuit het nieuwe Leger des Heils gebouw op Urk.

Geen subsidie

Geke`s Tiental was in 1980 de eerste Urker muziekschool en begon zonder subsidie. `Daardoor kon het bestuur van de stichting mij, als bevoegd docent, geen salaris uitbetalen voor mijn dagelijks werk voor de school en dat is 40 jaar
zo gebleven. Waarom ze het doet? Ik voelde het als mijn verantwoordelijkheid om het vak zang en muziek terug te brengen op de Nederlandse scholen`.

`Leren zingen is een heel vormend vak voor de jeugd en de jeugd is de toekomst. Geke`s Tiental was van mij een cadeau voor de samenleving.`

Geke bracht op  5 mei ook 2 single`s uit:  75 jaar vrijheid en Nooit mogen wij vergeten. Ze is aan het onderzoeken om deze liederen te zingen op 75 jaar VN (verenigde naties) op 24 oktober in Den Haag.

www.gekevandersloot.nl www.gekestiental.nl