STIEKEME WENS KOMT UIT VOOR FONS VAN VELDHOVEN MET SINGLE ‘JIJ BENT DEGENE’

De in Bodegraven geboren maar in St. Willebrord woonachtige Fons van Veldhoven maakte als kind zijn debuut in het begin van de jaren ’80 met liedjes als ‘Pappie, Waar Ben Je’ en ‘Een Kind Zoals Jij’.

De laatstgenoemde was een duet met zijn vader, Gerrit van Veldhoven. Op zijn 12e kreeg hij de baard in de keel en dat betekende eigenlijk een voorlopig einde van de carrière van de toen jeugdige Fons. Jaren later nam hij nog een duet op met zangeres Janske, en daar leek het bij te blijven. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en regelmatig stond hij nog op de bühne, samen met zijn zoon en eveneens zanger, Johnny van Veldhoven. De reacties waren dan altijd lovend, en vaak werd gezegd “Waarom nemen jullie samen niet een liedje op?”. Vorig jaar nam zoon Johnny dan ook het initiatief, met als resultaat de duetsingle ‘De Herinnerings Medley’ met uiterst enthousiaste reacties tot gevolg.

Hier mocht het volgens Johnny niet bij blijven. Als verrassing voor zijn vader Fons, benaderde hij producer Manfred Jongenelis om een productie te maken voor een van de lievelingsliedjes van Fons, ‘Jij Bent Degene’, ooit eerder opgenomen door Ferry Goorden. Nietsvermoedend werd Fons van Veldhoven naar de studio van Manfred gelokt, waar zoon Johnny de productie aan zijn vader aanbood met de woorden “Pap, deze is voor jou. Zing het maar in”. Dit was een heel bijzonder moment voor Fons; “Ik heb dit altijd zo’n mooi liedje gevonden. Het beschrijft op perfecte wijze het gevoel dat ik heb voor mijn vrouw. Ik was dan ook enorm blij en geëmotioneerd met dit cadeau van mijn zoon” aldus Fons. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen, en met ‘Jij Bent Degene’ heeft Fons van Veldhoven een prachtige single afgeleverd.