Rotterdam The Hague Airport decor voor videoclip

Morgen, op woensdag 6 mei, is Rotterdam The Hague Airport decor voor een videoclip over hoop in het eenzame coronatijdperk. Het gaat om opnames voor de nieuwe single van oud TROS radio-dj Eddy Willemsen, Fool Goin’ Home.

De opnames worden gemaakt op de totaal verlaten Rotterdamse luchthaven, waar zich voor de virusuitbraak nog zo’n 2 miljoen reizigers per jaar verplaatsten.

Historisch tijdsbeeld
“Ik wil met de videoclip vastleggen hoe corona ons straatbeeld bepaalt”, zegt Willemsen. “Het zijn unieke beelden die we hopelijk nooit meer kunnen maken, maar die wel een historisch tijdsbeeld geven”.

Symbool
Fool Goin’ Home staat symbool voor eenzaamheid tijdens een ramp en de hoop op een nieuwe toekomst. “Corona heeft veel mensen geraakt en doen beseffen dat ze kwetsbaar en soms alleen zijn”, aldus Willemsen. “Ik wil troost bieden met deze single”.

The Beatles
Willemsen liet Fool Goin’ Home masteren in de Abbey Road Studio’s in Londen, waar the Beatles hun platen opnamen. Als multi-instrumentalist heeft hij de single spoor voor spoor zelf ingespeeld en gezongen. De lancering is op 1 juni 2020.