Jan Tekstra – Hits & Winkeldochters (boek, podcasts, nieuwe single Jij en Ik)

Hitschrijver & producer Jan Tekstra (Borsato, Maan, Jayh Jawson, Tabitha) presenteert met trots de release van een boek, een podcast en een nieuwe single.

Na jaren achter de schermen te hebben gewerkt staat Tekstra nu zelf in de schijnwerpers.

 

Hits & Winkeldochters

De hits van Jan Tekstra kent iedereen; ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ is inmiddels een klassieker en de recente hit ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ van Maan wordt bekroond met een  platina plaat. Maar wat zijn dan die ‘winkeldochters’? Winkeldochters zijn de flops, de producten die te lang achter de toonbank blijven liggen en onverkoopbaar lijken. Ook Tekstra heeft een aantal winkeldochters geschreven. Hij houdt van die winkeldochters, koestert ze, en wil ze met de wereld delen.

Tekstra schrijft er daarom een boek over en creëert een eigen podcast. Hierin onderzoekt hij de wondere wereld van het liedjes schrijven; wanneer is iets een hit en wanneer is het een flop? Hoe komt het schrijven van een hit tot stand en hoe doen andere liedjesschrijvers dat eigenlijk? En dan is er nog de winkeldochter die een tweede kans krijgt; de nieuwe single ‘jij en Ik’, geschreven en gezongen door Jan Tekstra zelf.